Tervetuloa!

Olet saapunut nimenmukaisesti aussieksikin kutsutun rodun rotuyhdistykseen. Yhdistys pyrkii kehittämään ja tuomaan esiin tätä aktiivista, viisasta ja työteliästä rotua, sekä tukemaan kasvattajia ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Aktiivisena ja monipuolisena rotuna olisi sääli, jos aussie ei saisi ansaitsemaansa huomiota.

Virtuaalimaailmassa rotu on keskittynyt lähinnä näyttelylinjaan. Nyt hiljattain myös työlinjaisia koiria on alkanut esiintyä. Oli linja mikä tahansa, on ilahduttavaa huomata aussien hidas, mutta varma kasvu! Rotu kun on jostain syystä jäänyt muiden aktiivisten rotujen alle - bordercolliet ja saksan- sekä belgianpaimenkoirat ovat vallanneet kisakentät tyystin.

Yhdistys pyrkii järjestämään suhteellisen aktiivisesti erilaisia kisoja, aina paimennuksesta vesipelastuksen kautta agilityyn. Vuosittain olisi tavoitteenamme järjestää myös "vuoden aussie"-kilpailu eri harrastuslajeista sekä näyttelystä. Aussieyhdistyksen tavoite on olla esillä ja mainostaa itseään, toimia aktiivisesti ja rodun maineelle aina positiivisesti. Meillä on myös rekisteri koirille, sekä lista kasvattajista.

Yhdistys aloitti toimintansa vuodenvaihteessa 2012-2013, keulanpitäjänään horros kennel Ihan Pimeestä. Aussieyhdistyksiä on ollut aikaisemminkin, mutta jokainen niistä on hiipunut syystä tai toisesta. Toivokaamme nyt pidempiä aikoja!

Ja vielä kerran tervetuloa näiden kantripoikien ja -tyttöjen maailmaan!


~ Juinttu kaamakettu@gmail.com


© vAPKY 2013-2016
layout & photos by Juinttu, MP