Virtuaalinen Bordercollieyhdistys

VBCY'n toiminta kantaa kauas, tosin yhdistyksen alkuaskeleet olivat hyvin kevyitä ja maltillisia, eikä silloisessa virtuaalipaimenpiirissä paljoa tiedetty VBCY'n hohteesta. Varsinaisen toiminnan voidaan sanota alkaneen vuoden 2007 kesällä.
Bordercollieyhdistyksen ylläpitojoukko on ollut laaja, ja voimme vain kunnioitusta osoitellen heidän aikakausiaan muistella. Alkuun liiton puikoissa tiedetään pyörineen Vilppu ja Lilian, ja sittemmin ensin Spark yksin, kunnes pian mukana oli myös Hobu. Ajan otteissa liitto siirtyi kokonaan Hobun omistukseen, mutta vuoden 2012 syksyllä, päädyttiin siirtämään VBCY Sparklen hoiviin. Toukokuussa 2013 Sparklenkaan aika ei enää riittänyt vBCYn hoitamisen, jolloin se siirtyi minun, Juintun, omistukseen. Bordercollieiden suhteen minut tuntee takuulla parhaiten käyttölinjaisia bordercollieita kasvattavasta Pennyroyalista, sekä virtuaalisesta bordercollietietokannasta.

Liiton osoite on varmasti vaihtunut vähintään yhtä monta kertaa, mitä omistajatkin. Kaikkien käänteiden jälkeen voimme hyvällä omatunnolla sanoa, että tämä lienee kaikkein päivitetyin versio VBCY'stä.

Nykyisin yhdistyksen toiminnan katsetta painotetaan varsinkin rodun kasvatustyön kehittämisessä ja tukemisessa. Bordercollie on todella laajassa suosiossa myös virtuaalimaailmassa, ja lienee viisainta myös meidän ottaa omalla sarallamme osaa rodun kasvatukseen. Haluamme säilyttää rodussa korkean tason ja korostaa alkuperäisen käyttötarkoituksen, paimennuksen, arvokkuutta.
Olemmekin laatineet muutamia säädöksiä koskien virtuaalikasvatustyötä tässä rodussa.

Liittomme pyrkii järjestämään mahdollisimman paljon toimintaa yksinomaan bordercollieille. Pääasiassa olemme todenneet, että lienee viisainta painottaa myös kisoissa paimennusta, mutta järjestämme myös muissa lajeissa kilpailuja, kuten palveluskoirakokeissa, tokossa ja agilityssä.
Nämä kaikki lajit ja monet muut sopivat erinomaisesti tälle erittäin energiselle ja työtä rakastavalle rodulle, jota voidaan aivan rehellisesti sanoa työnarkomaaniksi.

Liitossamme toimii myös tietokanta, joka kirjaa niin kenneleitä kuin koiriakin. Toivon kunkin bordercolliekasvattajan ilmoittavan listallemme kennelinsä, ja tietenkin myös osoitteenmuutokset ja muut tietomuutokset taitaa olla viisainta osoittaa meille.

Antoisia hetkiä bordercollieiden parissa!

Terveisin, Juinttu
sähköposti  Huomaathan, että kyseessä on virtuaalimaailmaan sijoittuva bordercollieyhdistys, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän liittojen tai yhdistysten kanssa. Tämä sivusto on tarkoitettu tukemaan virtuaalisten bordercollieiden kasvatustyötä, eikä kuvissa esiintyvillä koirilla, ihmisillä tai paikoilla ole sen kanssa mitään asiayhteyttä. Mikäli olet kiinnostunut, tai et vain ole vielä selvillä virtuaalikoiramaailman puitteista, ole hyvä ja lue tämä sivu.

  Please note, this website is meant for virtual border collies, and it hasn't anything to do with real border collies or with the real world. The dogs or the people in the pictures have nothing to do with whole sim-game border collie society. If you don't know, what sim-game is, please read this page.

VBCY © 2007-2013

Navigaatio

etusivu
bordercollie
   ↳ rotumääritelmä
   ↳ värit
tietokanta
   ↳ urokset
   ↳ nartut
jalostus
   ↳ kasvattajat
toiminta

Päivitykset

21. toukokuuta 2013
Liitolle uusi ulkoasu ja osoite.

Copyright

Pictures:
  • kennel Deabei
  • kennel Mawlch
  • kennel LSD Bordercollies
  • www.collie-smooth.com